Det Digitala Modeparadigmet

This exhibition is in Swedish. An English version is on its way.

Detta är en digitial version av en utställning som var på Form/Design center i Malmö 3 feb - 18 mars 2018. Förutom att den innehåller de flesta delarna från utställningen hittar du även material som inte fick plats.

Introduktion

Modeindustrin står inför sin största utmaning någonsin, en industri som idag är osund för dig, för företagen och för planeten. Men vad händer när mode digitaliseras?

3D ersätter fysiska prototyper, produktionssystemet kortas, lager och överproduktion elimineras. En digital representation av din kropp öppnar upp för att prova kläder virtuellt och traditionell klädstorlek upplöses. Dynamisk prissättning möjliggör pris utifrån efterfrågan – precis som en flygbiljett.

Den traditionellla modemodellen blir överflödig, stylister, fotografer och övriga yrken kring modeindustrin blir digitala. Spel och virtuella verkligheter kommer att ersätta det traditionella modemagasinet. Vem blir den första virtuella modefotografen?

Med modestudion Atacac (a-tà-kack) har Rickard Lindqvist (modedesigner) och Jimmy Herdberg (digital kreatör) från ett kreativt perspektiv utvecklat nya sätt att designa, presentera, sälja och producera kläder.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Sign up